Inmiddels bijna 1500 namen in het Biografisch Portaal Dorpsgezichten. Helpt u mee?

Een oude portretfoto zonder naam is niets anders dan een oude foto, hoe fraai ook gemaakt. Maar hoe mooi is het als we een voorouder van een gezicht kunnen voorzien. Getriggerd door de Stichting Oud Sassenheim , die op hun website oud-inwoners in beeld brengt, voorzien van een korte omschrijving.
Ook 'Het Schermereiland' is begonnen met het verzamelen van 'Dorpsgezichten', portretten van overleden inwoners van het Schermereiland. Inmiddels hebben we zo'n 1500 namen geregistreerd. (zie de pagina)

Met de komst in 2018 van de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, houden we ons aan de veilige kant van de regelgeving: hoewel we  wellicht met onze doelstelling als vereniging vallen binnen het kader 'verwerken gegevens voor gerechtvaardigde  activiteiten' houden we de verzameling binnen de vereniging en publiceren we alleen de namenlijst.
We registreren geen bijzondere persoonsgegevens en onder het kopje 'Trivia' registreren we alleen aardige wetenswaardigheden. Moord, doodslag en ellende gaan we uit de weg.
U kunt zelf meedoen aan de verzameling door of zelf materiaal aan te bieden (min 300dpi voor portretten , 600 dpi voor groepsfoto's), zoveel mogelijk voorzien van informatie zoals vermeld als bij voorbeeld Cornelis Hoek. Met het oog op de AVG is het meest veilige als u ons daarbij ook toestemming verleend voor opname in de verzameling.
Zo creëren we een groeiend 'Biografisch Portaal', dat we op  termijn aan willen bieden aan het Regionaal Archief Alkmaar. En als de data ooit vrij in te zien is, hoe mooi zou het dan zijn als uw nazaat over pakweg 75 jaar de naam van uw ouders of grootouders intypt en de foto en relevante gegevens verschijnen?
Wilt u nu al de foto van uw voorouder zien, of weten wanneer deze overleden is? Als deze voorkomt in de te publiceren lijst dan volstaat een mailtje aan de redactie.  Meldt u zich herhaaldelijk, dan zouden we toch wel willen weten waarom.  We hebben immers een belofte om na te komen. 
Is dit allemaal waterdicht voor de AVG? Wellicht niet , maar veel van de informatie is met wat zoeken vaak ook al op internet te vinden.
Helpt u mee? Een bericht naar de redactie volstaat:

Jan Boon en OHV Het Schermereiland

Jan Boon had de volgende aandeelhouders bepaald voor de door hem opgerichte Vennootschap voor het beheer van de nalatenschap :
Gemeente de Rijp
Gemeente Wees- en Armenhuis
Doopsgezind Weeshuis
Diakonie der Doopsgezinde Gemeente De Rijp
Diakonie der Hervormde Gemeente De Rijp
Door invoering van de Algemene Bijstandswet kwam er in 1965 een eind aan het bestaan van het Wees- en Armenhuis en werd het aandeel overgedragen aan de Gemeente De Rijp. In 1973 werd de gemeente De Rijp als aandeelhouder geschrapt en de nieuwe Gemeente Graft- De Rijp in het aandeelhoudersregister bijgeschreven. Na de fusie met de Gemeente Alkmaar op 1 januari 2015 werden voorlopig voor de laatste keer de statuten nogmaals gewijzigd. De gemeente Graft- de Rijp werd als aandeelhouder geschrapt en werd één aandeel overgedragen aan de Gemeente Alkmaar en één aandeel aan de Oudheidkundige Vereniging “Het Schermereiland”.

Financiële stukken en jaarverslag 2019 en 2020

Ook in 2021 kan de Algemene Ledenvergadering geen doorgang vinden.
Hier de financiële stukken 2019 en 2020 en jaarverslag.
2021
  • Concept balans 2020 (nog niet vastgesteld.)
  • Controle kascommissie 2019 en 2020. Op de website zonder de handtekeningen. Van beide jaren zijn twee  getekende exemplaren aanwezig. 1 voor de penningmeester en 1 voor de secretaris
  • jaarverslag 2019-2020
2020
  • Concept balans 2019 (nog niet vastgesteld. vanwege Corona kon ALV niet plaatsvinden)

Schrijvers gezocht.

Schrijft u graag en heeft u wellicht een verhaal te vertellen over de (nabije) historie uit uw dorp of polder. Zet het 'op papier' en deel het met de OHV. Nieuwe schrijvers en artikelen voor de Kroniek zijn altijd welkom.
Redactie Kroniek:

Verkoop 'Klinkend sieraad voor De Rijp'

Onder deze titel is begin september het boek over het nieuwe carillon uitgekomen. Het beschrijft niet alleen het klokkenspel, maar ook het historische uurwerk alsook het omhulsel, de toren zelf. Een ideaal cadeau voor feestdagen of verjaardagen. Van de 1500 gedrukte boeken  is nog een partij voor de verkoop  over, dus haast u om er nog een te bemachtigen. Een stukje geïllustreerde geschiedenis is altijd goed om weg te geven, en dat voor maar € 8,95.
Binnen ons verspreidingsgebied (Het Schermereiland) wordt hij gratis bezorgd. Wilt u het toegezonden krijgen in een gevoerde envelop dan komen de portokosten van € 4,55 erbij.
(Als u uw bestelling, voorzien van naam en adres, mailt naar en het bedrag  overmaakt naar rekeningnummer: NL94 ABNA 0826 8080 50 t.n.v. OHV Het Schermereiland onder vermelding van “Klinkend Sieraad’ , zorgen wij dat u het boek na betaling thuisbezorgd krijgt. )