Helpt u met het vullen van het Biografisch Portaal Dorpsgezichten?

Een oude portretfoto zonder naam is niets anders dan een oude foto, hoe fraai ook gemaakt. Maar hoe mooi is het als we een voorouder van een gezicht kunnen voorzien. Getriggerd door de Stichting Oud Sassenheim , die op hun website oud-inwoners in beeld brengt, voorzien van een korte omschrijving.
Ook 'Het Schermereiland' is begonnen met het verzamelen van 'Dorpsgezichten', portretten van overleden inwoners van het Schermereiland.
Met de komst in 2018 van de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, houden we ons aan de veilige kant van de regelgeving: hoewel we  wellicht met onze doelstelling als vereniging vallen binnen het kader 'verwerken gegevens voor gerechtvaardigde  activiteiten' houden we de verzameling binnen de vereniging en publiceren we alleen de namenlijst.
We registreren geen bijzondere persoonsgegevens en onder het kopje 'Trivia' registreren we alleen aardige wetenswaardigheden. Moord, doodslag en ellende gaan we uit de weg.
U kunt zelf meedoen aan de verzameling door of zelf materiaal aan te bieden (min 300dpi voor portretten , 600 dpi voor groepsfoto's), zoveel mogelijk voorzien van informatie zoals vermeld als bij voorbeeld Cornelis Hoek. Met het oog op de AVG is het meest veilige als u ons daarbij ook toestemming verleend voor opname in de verzameling.
Zo creëren we een groeiend 'Biografisch Portaal', dat we op  termijn aan willen bieden aan het Regionaal Archief Alkmaar. En als de data ooit vrij in te zien is, hoe mooi zou het dan zijn als uw nazaat over pakweg 75 jaar de naam van uw ouders of grootouders intypt en de foto en relevante gegevens verschijnen?
Wilt u nu al de foto van uw voorouder zien, of weten wanneer deze overleden is? Als deze voorkomt in de te publiceren lijst dan volstaat een mailtje aan de redactie.  Meldt u zich herhaaldelijk, dan zouden we toch wel willen weten waarom.  We hebben immers een belofte om na te komen. 
Is dit allemaal waterdicht voor de AVG? Wellicht niet , maar veel van de informatie is met wat zoeken vaak ook al op internet te vinden.
Helpt u mee? Een bericht naar de redactie volstaat:

Schrijvers gezocht.

Schrijft u graag en heeft u wellicht een verhaal te vertellen over de (nabije) historie uit uw dorp of polder. Zet het 'op papier' en deel het met de OHV. Nieuwe schrijvers en artikelen voor de Kroniek zijn altijd welkom.
Redactie Kroniek:

Verkoop 'Klinkend sieraad voor De Rijp'

Onder deze titel is begin september het boek over het nieuwe carillon uitgekomen. Het beschrijft niet alleen het klokkenspel, maar ook het historische uurwerk alsook het omhulsel, de toren zelf. Een ideaal cadeau voor feestdagen of verjaardagen. Van de 1500 gedrukte boeken  is nog een partij voor de verkoop  over, dus haast u om er nog een te bemachtigen. Een stukje geïllustreerde geschiedenis is altijd goed om weg te geven, en dat voor maar € 8,95.
Binnen ons verspreidingsgebied (Het Schermereiland) wordt hij gratis bezorgd. Wilt u het toegezonden krijgen in een gevoerde envelop dan komen de portokosten van € 4,55 erbij.
(Als u uw bestelling, voorzien van naam en adres, mailt naar en het bedrag  overmaakt naar rekeningnummer: NL94 ABNA 0826 8080 50 t.n.v. OHV Het Schermereiland onder vermelding van “Klinkend Sieraad’ , zorgen wij dat u het boek na betaling thuisbezorgd krijgt. )

Wij zoeken bestuursleden:

Volgens een gezegde moet je het verleden kennen om het heden te begrijpen. De Oudheidkundige Vereniging spant zich daarom al vele jaren in om onze lokale geschiedenis levend te houden en verhalen en foto's uit onze geschiedenis te delen in ons hoofdproduct 'De Kroniek' en via onze website.
Een kleine vereniging? Niet bepaald: het aantal leden schommelt rond de 800 !!!
Een vereniging heeft echter een bestuur nodig. Het huidige bestuur raakt behoorlijk op leeftijd, dus nieuwe gezichten zouden zeer wenselijk zijn. Een vereniging zonder bestuur kan namelijk niet.

Ondanks het forse ledenaantal is de bestuursinspanning betrekkelijk. (we zijn geen voetbal vereniging die elk weekend alle leden weer op de velden moet krijgen). Even corona wegdenkend, vergaderen we tussen september en half mei zo om de 6 weken. Dit doen we in ons 'kantoor': het raadhuis in Graft. Wil je meer informatie stuur dan even een bericht naar of