ALV 1-5-2019, twee nieuwe Leden van Verdienste, en film 'De Kadt'

Op 1 mei 2019 vond de Algemene Leden Vergadering plaats in De Groene Zwaan. Tijdens de vergadering maakte voorzitter Wim Heine bekend dat Wilma en Leo den Engelse vanwege hun jarenlange archiefwerkzaamheden tot "Lid van Verdienste" van de vereniging zijn benoemd. Zeer verdiend! Leo en Wilma zijn leden van het eerste uur en zijn beiden  ook al tientallen jaren vrijwilliger van het museum.


Na de pauze werden oude films van de familie Louis De Kadt vertoond. De familie De Kadt was vanaf midden jaren dertig fabrikant van zuivel  op de Tuingracht. De films toonden beelden uit de oude fabriek 'De Beemster' en vervolgens de bouw van 'De Nieuwe Beemster'. Een aantal personen werd door de oudere aanwezigen in de zaal nog herkend.
In het laatste filmpje zagen we huiselijke beelden van de kinderen 'De Kadt' . Een laatste blik op huiselijk geluk.  De kinderen werden gered en groeiden op en leefden in Amerika.  Louis en zijn vrouw Sonja werden beiden in Auschwitz om het leven gebracht. (zie de Kroniek maart 2019 voor het uitgebreide verhaal.)