Specifieke afbeeldingen en aanvullende informatie kunt u zoeken via de zoekfilters!

Schenkingen en donaties. HELPT U ONS?
De uitbreiding en de instandhouding van de collectie van OHV Het Schermereiland is een kostbare zaak. Daarom zijn naast de lidmaatschapsgelden ook financiële bijdragen van leden, vrienden en relaties noodzakelijk. Lees HIER hoe u OHV Het Schermereiland op verschillende wijzen kunt ondersteunen.

Hebt u origineel materiaal m.b.t. het Schermereiland? NIET WEGGOOIEN!
De OHV is geïnteresseerd in originelen die direct betrekking hebben op de gebieden die deel uitmaken van het Schermereiland. Heeft u dus oude foto's, (ansicht)kaarten, documenten of ander origineel materiaal? Neem dan s.v.p. CONTACT op met de archiefbeheerder en bespreek de mogelijkheden.


Onbekende foto's: WIE HERKENT DIT?
Wie weet ons wat te vertellen over onderstaande foto's? Vertel ons wat u weet door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze dame komt uit een doosje met het opschrift 'Driehuizen'. Verder weten we niets. Weet u het ? Graag reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deze dame komt uit een doosje met het opschrift 'Driehuizen'. Verder weten we niets. Update 9-12: Dit is mw. Dieuwertje Nap.De vrouw van Cor Nap de (melk)monsternemer uit Driehuizen. De familie Nap woonde ter hoogte van Driehuizen nr 12 (met dank aan mevrouw Tini Koning-Moerbeek.)Wat deed de monsternemer? Eenmaal per…
De toren op de achtergrond zegt dat dit bij GSV is, het tenue lijkt op GSV, en sommige gezichten lijken wel behoorlijk bij  Grootschermer te horen. Maar wie zijn het en wanneer was dit.Update 1-12-2018: Herman sr. Van Truijen met zijn 6 zonen op het voetbalveld. Van links naar rechts…
Vier mannen met de 'zweetlepel' of 'op de houten giek', zoals ook wel gezegd wordt. De tweede van links is Piet Berkhout, maar wie zijn de anderen...? En waar is deze foto in de dertiger jaren genomen?Weet u het ? Graag reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.