Grensbalclub R.O.D.A. uit Schermerhorn, omstreeks 1925

De grensbalclub R.O.D.A. poserend aan het Zwet in Schermerhorn, omstreeks 1925.  Op de achtergrond de Oostmijzerdijk. In het midden, achter de dames, lijken de eilandjes te zien die aan het eind van het Zwet liggen ter hoogte van de Beemsterdijk. Dat zou betekenen dat de foto waarschijnlijk ter hoogte van (nu) Oosteinde nummer 68 genomen is.
Op de foto Jansje Boekestein, Catharina Timmerman, Dieuw Kan, Map Los, Aag Kramer, G. van der Meer, Annie Kramer, D. de Jong en Trien Smit.
(Grensbal was een veldspel met twee teams, 5 tot 10 spelers, met de volgende eenvoudige regels: Nummer 1 van het beginnende team start het spel ongeveer 8 meter van de middenlijn op de eigen speelhelft, door een bal te gooien in de richting van de achterlijn van de tegenpartij. Vanaf de plaats waar de bal door team B gestopt wordt, moet de bal worden terug geworpen door nummer 1 van team B. De genummerde volgorde van werpen is verplicht. Op het moment van werpen moeten alle spelers van het eigen team achter de werper staan. Er wordt gescoord wanneer de bal over de achterlijn van de tegenpartij wordt gegooid.)
(17373)

Aanvullende informatie

  • Plaats: Schermerhorn
  • Schermerhorn Straat of Water: Oosteinde
  • Thema: Sport, Verenigingsleven
Gelezen: 1559 keer