Print deze pagina

Notaris Dekker uit Stompetoren met echtgenote en (schoon)moeder, 1915

25920c Collectie Kees Kramer Sr. 25920c Collectie Kees Kramer Sr.
Notaris Dekker met echtgenote en (schoon)moeder naast hun huis aan de Noordervaart 65 (huidig adres) in Stompetoren.  De notaris, destijds echt  een notabele in het dorp, heeft het pand gebouwd in 1909. Aan de overkant van het water is café Kamsteeg, tegenwoordig garage Houtkooper, zichtbaar.

Notaris Dekker verkocht de woning aan burgemeester Dirk (D.) Huijser van Reenen, burgemeester van Oterleek (*) van 1920 tot 1938.  Na Huijser van Reenen werd het pand bewoond door notaris Kruimel, en midden jaren vijftig tot eind jaren tachtig was het eigendom van de Vereniging voor Veehouderij in de Schermer. n de periode van de Vereniging voor Veehouderij in de Schermer, woonde de familie Ab en Jenny Brouwer daar met hun kinderen. Begin jaren 70 woonde de familie van der Woude er, vervolgens heeft De Moel verzekeringen (Jaap de Moel) daar gezeten en daar ook gewoond en later heeft zijn zoon er ook nog gewoond met zijn echtgenote.

(*)De Schermer als zelfstandige gemeente is pas ontstaan na het samengaan van Oterleek, Schermerhorn en Zuid- en Noord-Schermer in 1970. Op 1 januari 2015 ging Schermer samen met Graft-De Rijp op in de nieuwe gemeente Alkmaar.


Aanvullende informatie

  • Plaats: Stompetoren
  • Stompetoren Straat of Water: Noordervaart
  • Thema: Portretten en Groepsfoto's
Gelezen: 245 keer