Een dagje uit van de meisjesvereniging uit West-Graftdijk met de EGAO, Eerste Graftdijkse Autobus Onderneming, 1933

15943
Een gezellig dagje uit en natuurlijk een groepsfoto van een kransje uit de Oosterbuurt, en de meisjesvereniging uit West-Graftdijk. Voor zoiets werd in 1933 natuurlijk de EGAO, (Eerste Graftdijkse Autobus Onderneming), ingeschakeld.

V.l.n.r. zien we in de bus: Trijntje van der Meer, Corrie Leegwater, Lies van Ammers, Rus Hop, Marie Schoemaker, Berta Kromhout en Dieuw Hoppe. Voor de bus en op de motorkap: Trien Dekker, Guur Beets, mevr. M. Kaaij-Visser (de vrouw van de 'Voedster'), Nico van der Hoff (chauffeur), Annie Oud, Nelie de Jong, T. Bark, Emmie Verhage, Wijntje Sterk, Ma Bierens en Trijn Renooij.
Van der Hoff starttte zijn onderneming door in de oude Ford van dokter Koppen kooplui naar de dinsdagmarkt van Purmerend te rijden. In 1922 kochten Nico van der Hoff, Piet Honig en Cor van den Oord samen een bus, goed voor het vervoer van elf personen. De EGAO was een feit en was een van de vele lokale busondernemingen die in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw gestart zijn. De busmaatschappijtjes hebben vanaf de jaren dertig de stoomtrams er uit geconcurreerd.
In de oorlog werden de bussen door de bezetter gevorderd. Begin 1941 reed de laatste bus het dorp uit en op 1 april 1941 is de (E)GAO opgeheven.
Zie ook: https://tijdschriften.archiefalkmaar.nl/issue/KRO/2009-09-01/edition/0/page/31

Aanvullende informatie

  • Plaats: West-Graftdijk
  • Bedrijf: Vervoersbedrijf
  • Thema: Vervoer, Portretten en Groepsfoto's
Gelezen: 452 keer
Download bijlage(n) in Hoge Resolutie kwaliteit:
Log in om een reactie te plaatsen of stuur een mail naar ohv@hetschermereiland.nl en wij zullen uw reactie z.s.m. vermelden.