De Zuiderstraat in West-Graftdijk ter hoogte van de speeltuin, vermoedelijk voor 1939

15941 15941
De Zuiderstraat ter hoogte van de speeltuin. Met links aan de gevel het bord 'voorzichtig school'. Het schooltje met drie lokalen stond achter de hier zichtbare bebouwing links. Het bord suggereert dat de toegang via de Zuiderstraat was en niet via het Graftdijkplein langs de pastorie. In 1939 werd 'tussen de Graftdijken' de nieuwe Vinckhuysenschool geopend en werden de oude schooltjes in de Kogerpolder en Oost- en West-Graftdijk gesloten. Het schooltje in West_Graftdijk is in 1939 gesloopt.
Het eerste pandje links bestaat nog, evenals de voormalige 'garage' van Nico van der Hoff (waar ongetwijfeld de bus van de EGAO, Eerste Graftdijkse Autobus Onderneming, geparkeerd stond. De EGAO was een bedrijfje van Nico van der Hoff, Piet Honig en Cor van den Oord en heeft tot 1941 bestaan). Achter de garage de nu verdwenen woning van Van der Hoff.
Het bord daarachter is slecht te lezen, maar is vermoedelijk de originele toegangspoort naar de speeltuin. '1936' met daaronder 'West-Graftdijk' is duidelijk te lezen'. Daaronder lijkt 'speeltuinvereniging Kindervreugd' te staan. In 1935 schonk dokter Koppen, die aan de overkant van de straat woonde, zijn boomgaard aan de kinderen van West-Graftdijk en werd daar speeltuin 'Kindervreugd' gevestigd.
Alle panden aan de rechterkant van de straat zijn verdwenen.


Aanvullende informatie

  • Plaats: West-Graftdijk
  • West-Graftdijk Straat of Water: Zuiderstraat
  • Thema: Onderwijs
Gelezen: 128 keer
Log in om een reactie te plaatsen of stuur een mail naar en wij zullen uw reactie z.s.m. vermelden.