Het pontje naar Westknollendam, rond 1930

25818 25818
Het pontje uit de Starnmeer in bijna bij de aanlegplaats aan de zuidkant in Westknollendam. De fietsers en het vrachtwagentje van de firma Keg uit Zaandam kunnen hun weg verder vervolgen  'de Zaan' in.  (De hoogspanningsmasten zijn begin jaren twintig geplaatst, deze foto zal niet veel later gemaakt zijn.)
Voordat de N246 gereed kwam liep de weg naar de Zaanstreek over de vlotbrug bij de Kogerpolder, vervolgens over een smal weggetje langs de Markervaart, om daarna met het pontje naar Westknollendam over te steken. De noordelijke aanlegplaats van de kabelpont naar Westknollendam was ongeveer op de hoek van de Markervaart en de Tapsloot (Tochtsloot) . Aan de zuidkant sloot de pont aan op de Schouwstraat in Westknollendam. De Schouwstraat liep destijds langs onder andere oliefabriek ‘De Vrede’ (vernoemd naar de naastgelegen molen) en de overige westelijke bebouwing van Westknollendam. Het huisje op de foto staat nog altijd aan de waterkant.

Over de pont en door de Schouwstraat was destijds de route verder 'de Zaan' in. Een kleine kilometer zuidwaarts boog de weg oostwaarts en werd de Noorddijk naar – en langs de Zaan. Deze weg is er nog, bij het eerste stoplicht ‘over de brug’. Iets oostelijker van de Schouwstraat lag ook toen nog een stukje Westknollendam. Daar kon je met de pont naar Oostknollendam. Tussen de twee buurtjes van Westknollendam was het nog een open landschap, net als de rest van de Karnemelkse polder. Op 22 December 1955 was de laatste overvaart van de pont . De Beatrixbrug kwam gereed in de eerste helft van 1956. De brug is in vervangen en heet nu Prinses Amaliabrug (geopend november 2018).

Aanvullende informatie

  • Plaats: Starnmeer
  • Starnmeer Straat of Water: Starnmeerdijk
  • Thema: Vervoer
Gelezen: 158 keer