Groet uit Groot Schermer, 1904

23126 23126
't Zuidje / Zuideinde in Grootschermer in 1904.  Navolgende tekst is overgenomen uit 'Grootschermer en Driehuizen in Oude Ansichten'.

Eerst maar een paar namen genoemd. De vrouw links op de voorgrond is Anna Admiraal, dienstbode bij de weduwe Wiedijk-Kreb. De man aan de overkant met schipperspet is Jan Smit ( 'Poepezak'). De vrouw aan de overkant met de armen over elkaar is de weduwe Wiedijk- Huizinga. Zij kwam uit Groningen en was de moeder van wijlen wethouder Freek Wiedijk. Het huis rechts werd destijds bewoond door Jaap Stekelbos en het volgende door Herman Kieft. Dit pand verbrandde in 1930. Het wegdijk was amper twee meter breed en de bestrating bestond uit kopkeien (kinderhoofdjes)'.

De zeventiger jaren serie ' in Oude Ansichten' is vaak informatief voor wat betreft de namen. Maar de boekjes kennen een lastig probleem voor de lezer van nu: er staat vaak iets als 'links het huis van....' of 'daar woonde toen..' . Zo ook  bij deze foto 'Het huis rechts werd destijds bewoond door Jaap Stekelbos '.  Kan iemand ons helpen aan een huidig adres/huisnummer?

Aanvullende informatie

  • Plaats: Grootschermer
  • Grootschermer Straat of Water: Zuideinde
Gelezen: 131 keer