Overeenkomst OHV en RAA: De Oudheidkundige Vereniging en Het Regionaal Archief Alkmaar sluiten bruikleenovereenkomst

Vrijdag 6 oktober j.l. tekenden Rob Hooijberg (voorzitter Oudheidkundige Vereniging) en Paul Post (directeur Regionaal Archief Alkmaar) de bruikleenovereenkomst 'OHV documenten'.
Na de nodige voorbereidingen worden de de 'platte stukken', het documentenarchief van de OHV, overgebracht naar de archiefruimten van het RAA. Een betere plek dan de zolder van het raadhuis in Graft.
Na de ondertekeningen werd het bestuur van de OHV rondgeleid door het archief, waar we een aantal bijzondere stukken uit Graft en De Rijp te zien kregen.
 
 
Aan het overbrengen van de stukken gaat het nodige werk vooraf. Paul schouten en de rest van de 'woensdagmorgen-ploeg' op het raadhuis, zijn druk doende de stukken gereed te maken voor de overdracht. De stukken worden  geordend, gescand en opgenomen in ons archief systeem. Na deze acties kunnen de originelen overgebracht worden naar de geconditioneerde ruimten van het archief. 

Steun Oudheidkundige Vereniging Het Schermereiland en WORD LID voor slechts € 14,- per jaar.

De Kroniek

De Kroniek - historisch tijdschrift voor Graft-De Rijp en SchermerDe Kroniek is het Historisch Tijdschrift voor Graft-De Rijp en Schermer en staat vol met interessante en leuke verhalen. Leden ontvangen De Kroniek 4x per jaar >>>

Schenkingen

OproepHeeft u documenten, historische foto's, ansichtkaarten etc. van de gebieden die deel uitmaken van Het Schermereiland in uw bezit? Overweeg dan eens om deze aan onze OHV te schenken >>>

Contact

OHV Het Schermereiland
Bezoekadres:
Raadhuisstraat 24
1484 EN Graft

Uitgebreide contactinformatie >>>